EPAS International BELAC-geaccrediteerd voor ecotoxiciteitstesten!

ISO 17025
657-TEST

Gesteund door meer dan 28 jaar expertise in de optimalisatie van waterzuiveringsinstallaties, denkt EPAS International verder mee om de impact van de lozingen op het milieu te minimaliseren.

Gezien de gedegen ervaring met milieu impactstudies en ecotoxiciteitstesten was het dan ook een logische stap om dit om te zetten in een BELAC accreditatie.

Zowel in het kader van interne R&D-studies als onderzoeken binnen een wettelijk kader (bijzondere voorwaarden omgevingsvergunning, adviezen omgevingsinspectie …) onderzoekt EPAS International op gestandaardiseerde wijze de acute ecotoxiciteit op de verschillende trofische niveaus die representatief zijn voor het ontvangende milieu.

Maar hier stopt de ondersteuning echter niet. Naast acute effecten, is het labo van EPAS International ook uitgerust om langetermijneffecten te onderzoeken. Aan de hand van de tool “ScreenTox”, een pakket van in vitro en in vivo testen, wordt de focus niet meer gelegd op de intoxicatie van het organisme als dusdanig, maar eerder op effecten op moleculair niveau. Op die manier kunnen bepaalde micropolluenten, die langetermijneffecten hebben op het milieu, vroegtijdig worden opgespoord.

 

Contacteer ons vrijblijvend via admin@epasconsultancy.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *